«In medias res» er et fortellergrep på Latin og betyr «midt i tingene».


Det er et begrep som hentyder at historie starter med handling, uten innledning. Med det sagt, betyr det jo selvfølgelig at det ikke lå til grunn en god del forarbeid før MEDIAS så dagens lys som den inkarnasjonen den er i dag og vi kunne tilby våre kunder å ‘kaste seg rett ut i dansen’. Vårt poeng med navnet er: MEDIAS har gjort forarbeidet – – vi har strategiene og verktøyene, slik at du kan gå rett fra tanke til handling!

MEDIAS startet som ett enkeltmannsforetak i 2009 av Karl O. Steen, som i hovedsak drev med konsulentvirksomhet mot privat- og bedrifts-markedet. Hovedfokus da var IT og drift, telekom samt noe webutvikling på siden. Med årene ble PC-verksted på stuebordet for privatmarkedet gradvis byttet ut og fokus endret til e-handelsløsninger og systemintegrasjoner for bedriftsmarkedet.

Migrasjonen fra PC-verksted på stuebordet til vårt flotte kontorlandskap i Stabburveien gikk relativt raskt da arbeidet gav resultater. MEDIAS ble en del av Gamlebyen Handelsforening og var aktiv aktør i samarbeid med Visit Fredrikstad gjennom flere klienter lokalisert i Gamlebyen. Arbeidsmengden tiltok stadig og det ble nødvendig å rive og renovere kjelleren for å bygge hjemmekontor. Etter ett års tid ble MEDIAS tatt på som målbedrift av Næringshagen Østfold som samarbeider med bl.a. SIVA, Østfold Fylkeskommune og Innovasjon Norge. Med dette var det tid å ta steget ut av hjemmekontoret i kjelleren og inn til Reaktor-rommet i Hydrogenfabrikken ved Fredrikstad Innovasjonspark. MEDIAS var nå blitt en del av ett større økosystem.

Etter halvannet år sammen med Næringshagen Østfold begynte det å bli tydelig at MEDIAS tok litt for stor plass i lokalene. Oddvar var inne på heltid for å bistå med regnskap og drift og vi hadde også sporadisk hjelp av fotograf/grafiker Lars Morten Lindberg, fotograf Lars Molvik og fotograf Finn Rune Christiansen. De dagene representantene fra næringshagen og vi alle fra MEDIAS var tilstede, ble det trangt… Det var på tide å finne nye, større lokaler!

Etter en runde med leting etter passende lokaler i Gamlebyen i Fredrikstad kom tilbud om å co-lokalisering sammen med Internsystem Consulting i Bergstrøm Næringspark i Stabburveien.
Under oppholdet i Hydrogenfabrikken befester MEDIAS sitt renommé som kvalitetsleverandør av nettløsninger, online kurs-løsninger samt online booking-løsninger. Vi ekspanderer også tjenestetilbudet til å inkludere enkle netthandelsløsninger, vi sertifiserer oss på inbound marketing og søkemotoroptimalisering

MEDIAS fortsetter i 2016 som målbedrift hos Næringshagen Østfold, men har nå tatt steget videre. Finn Rune blir fast fotograf og vi innleder ett fast samarbeid med grafiker Lars Sørensen. Sommeren 2016 kommer vi i kontakt med Jul-André Navestad Lier gjennom Jobbkonsulentene.no, han har gode kvalifikasjoner for å hjelpe oss med markedsføring på nett og sosiale medier, men han har helseproblemer. I mars 2017 skjer det verst tenkelige og vi må ta farvel med Jul-André. Jul-André var en utmerket kommunikatør og et godt eksempel på hans talent finner du i denne videoen han gjorde for Androidguiden.
Etter begravelsen tok vi en liten pause før vi satte igang igjen på ny giv. Vi kom tilbake, fordelte arbeidsoppgavene og fortsatte arbeidet der vi slapp. I løpet av sensommeren møtte grafikeren vår Markelian Tsuoni, en ung fremadstormende herremann som fort fant sin plass inne hos MEDIAS da han har ett meget teknisk anliggende og allerede hadde erfaring fra bransjen. Vi blir også forhandler av profiltøy og gaveartikler på senhøsten og legger disse i vår portefølje.

Høsten 2017 blir begynner Martin Appelgren fra medialinjen på Glemmen Videregående som lærling hos oss og dagene er travle for gjengen med mange prosjekter og deadlines. I tillegg begynner Helge Nerås, SEO ekspert med stor tyngde fra tidligere prosjekter, å freelance for MEDIAS. Planen er at Helge fases gradvis inn og tiltrer i fast stilling hos oss fra Q2 2018.

Avslutningsvis kan vi nevne at Lars nå er parkert i ett annet prosjekt utenfor kontorene og vi håper å komme med en snarlig kunngjøring rundt vår videre ekspansjon og vekst!